Vakantie Sainte-Maxime

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming in Frankrijk? Wij hebben een goede tip voor je: Sainte-Maxime. Het plaatsje Sainte-Maxime ligt aan de Côte d’Azur, tussen de bekende plaatsen Saint Tropez en Fréjus. Het is een badplaats die geschikt is voor een vakantie voor zowel jong als oud. Het is daardoor dé ideale vakantiebestemming om met het gezin naartoe te gaan.

Perfect weer
Je gaat natuurlijk onder andere naar Frankrijk voor het heerlijke klimaat. Doordat Sainte-Maxime in een baai ligt, ligt het heerlijk beschut en is het ook een ideale bestemming voor een vakantie in het voorjaar en het najaar. En natuurlijk kun je in de zomer ook volop genieten van de zon. La Nartelle is de naam van het meest populaire strand. Als je niet zo houdt van drukte en liever de rust opzoekt, zijn er ook voldoende rustige stranden te vinden die zeker de moeite waard zijn.

Golfbanen
Als je een golfliefhebber bent hoef je niet verder te zoeken naar een geschikte vakantiebestemming. Want Sainte-Maxime staat bekend om de aanwezigheid van meerdere golfbanen. Dus voor iedereen die houdt van golfen is een vakantie hier zeker een aanrader. De mooiste golfbaan ligt in La Motte, een half uurtje rijden ten noordwesten van Saint-Maxime. Ook de Golf Club de Beauvallon en Golf de Sainte-Maxime zijn aanraders, op beide banen kun je golfen met uitzicht op de baai. Maar ook de andere golfbanen in de omgeving zijn zeker de moeite waard. Er is volop keus (er zijn meer dan 25 banen in de omgeving), dus als je wilt kun je elke dag een andere baan bezoeken.

Voor de kinderen
Maar een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder leuke activiteiten voor de kinderen. En wat vinden kinderen nou leuker dan een bezoekje aan een waterpretpark? Dat kan in Sainte-Maxime in Parc Aqualand. Het is een waterpretpark dat zeer geschikt voor (kleine) kinderen, ze kunnen zich hier uren vermaken op alle glijbanen en in de golfslagbaden. Wat voor de kinderen ook leuk is, is een boottochtje naar de haven van Sainte Tropez. Er vaart een ferry van Sainte-Maxime naar Saint Tropez. Het is een leuk tochtje naar de haven van Saint Tropez, waar altijd iets te beleven is.

Gezellig haven Saint Tropez
Bezoek de kerk

Een vakantie in Frankrijk houdt natuurlijk ook in dat je wat cultuur wilt opsnuiven. Ook dan zit je in Sainte-Maxime goed. Bezoek de prachtige haven en de mooie kerk: de Eglise Sainte-Maxime. Deze parochiekerk is gebouwd in 1755. Het altaar van de kerk bestaat geheel uit marmer.

Luxe Vakantiehuizen
Qua accommodatie is er veel aanbod. Ikzelf heb gebruik gemaakt van de diensten van Azur Select toen ik hier verbleef. Zij hebben een gevarieerd portfolio aan schitterende vakantiehuizen en villa’s met of zonder zwembad. Zeker een aanrader.