Route du Soleil richting Zuid-Frankrijk; waar moet ik stoppen?

Daar zat ik dan, in het lentezonnetje te genieten van een lekker ontbijtje bij strandtent Solbeach in Scheveningen. Ik zou iedereen aanraden om in de lente een weekendje naar Scheveningen te vertrekken en hier alvast te genieten van het feit dat de zomer er weer aankomt! Tevens was deze ontbijtsessie voor mij bedoeld om te bedenken waar ik dit jaar mijn zomervakantie door zou gaan brengen. Wat zou het dit jaar worden? Een vouwwagen-, camper-, auto-, fiets- of wandelvakantie? Samen met mijn partner besloot ik om dit jaar te kiezen voor de auto aangezien we via familie een prachtige cabrio konden lenen voor 2 weken (fantastisch toch?!). Omdat we allebei houden van wijn, kaas en een warm zonnetje was de keuze voor Zuid-Frankrijk snel gemaakt. Na enige research kozen we ervoor om hiernaartoe te rijden over de oude Route du Soleil en zo onderweg te genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft!

Route du Soleil must stop (top 3):

  1. Fayance – in het zuiden van Frankrijk ligt dit kleine, authentieke Franse dorpje. We verbleven hier na onze tocht over de Route du Soleil een kleine week. Het dorpje ligt op 350 meter hoogte waardoor je er kunt genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.
  2. Luc du Verdon – wauw, per toeval kwamen we hier uit tijdens onze vakantie in Frankrijk. Het water van het meer is ontzettend helder en perfect voor een frisse ochtendduik en biedt veel verkoeling tijdens de hete zomermaanden. Ook kun je de omgeving ontdekken in een kano of waterfiets. Zeker een aanrader!
  3. Parc national des Calanques – we reden helemaal naar het zuiden van Frankrijk voor dit prachtige park. Rotsformaties, azuurblauwe zee, adembenemende uitzichten. Kortom: een fantastisch gebied om tot rust te komen en lange wandelingen te maken.