Is lang parkeren op Schiphol duur?

Als je vertrekt op een vakantie of zakenreis, dan wil je mensen niet lastig vallen om je te zetten en halen van Schiphol. Dan wil je het liefst zelf naartoe rijden, om vervolgens weer rustig van weg te rijden. Maar, is je auto lang parkeren op Schiphol niet duur?

Je kunt voor 3- of meer dagen parkeren tegen lage tarieven op Schiphol. Je moet dan wel speciaal naar de ‘P3 Lang parkeren’ parkeerplaats. Het is toegankelijk, betrouwbaar en veilig. Je kunt ook voor kiezen om in de open parkeerplaats te parkeren, of op de beschutte parkeerplaats.

Hoe werkt dit?

Het systeem van P3 is heel simpel een efficiënt. Je nummerplaat wordt gescand, waarna de slagboom opengaat en je een parkeerkaart krijgt van de machine. Alleen daarmee kun je de parkeerplaats weer verlaten.

Vooraf reserveren is ook niet nodig. Je kiest simpelweg uit waar je wilt parkeren, en je rijdt ernaar toe op de dag van je reis. Natuurlijk maakt reserveren het leven veel makkelijker. En, dit kost je trouwens ook minder dan wanneer je een parkeerplek zoekt op de dag van vertrek. Je geeft vervolgens aan wanneer je terugkeert. Als dit uitloopt, moet je wel kosten betalen van € 10 per dag.

Gaan en komen van de P3 is niet moeilijk. Daarvoor heb je de gratis Express-bus en de gratis Snelbus. De brengen je tot de terminal of tegenover de aankomsthal. De snelbus rijdt 24 uur per dag, ongeacht het aantal reizigers. Dus dat wordt ook makkelijker met al je bagage, tegen betaalbare prijzen.