Eens wat anders dan glijden: waterspeeltoestellen

Menigeen denkt bij waterpret aan een grote waterglijbaan waarmee je door allerlei bochten scheurt en vervolgens met een grote plons in het water terecht komt. Dat is natuurlijk ook erg leuk! Nog leuker is dat er veel meer mogelijk is dan alleen een glijbaan. Er zijn allerlei  water speeltoestellen op de markt die in het water gebruikt kunnen worden. Met deze toestellen is een dagje vertoeven in het zwembad nog leuker! Ook zijn er toestellen die niet perse in een zwembad hoeven te staan. Zo is er voor iedereen wat wils. Met water is genoeg plezier te beleven.

In het zwembad

Een glijbaan in combinatie met een speelhut biedt meteen wat extra variatie, die Pooljoy ontwikkelt. Een kleine huisje waar de kinderen in kunnen klimmen en vervolgens uit kunnen glijden blijft een populaire bezigheid. Ook draaitoestellen vinden we tegenwoordig vaak terug in een kinderbadje. Wipwappen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. In de wat diepere baden kan gekozen worden voor ringen waar men doorheen kan zwemmen. Dit is een uitdaging voor de betere zwemmers onder ons. Op deze manier beleven ook volwassen plezier aan speeltoestellen in het water. Deze toestellen dienen uiteraard aan bepaalde wettelijke eisen te voldoen zodat ze veilig in gebruik zijn. In sommige kleinere zwembaden zie je soms in het zwembad een tafel met stoeltjes of krukjes staan. Een mooi toestel maar geen standaard speeltoestel. Toch zie je dat dit simpele concept een aantrekkingskracht op kinderen heeft. Aan tafel zitten terwijl je in het water zit is natuurlijk ook een bijzondere ervaring.

Buiten het zwembad

Ook is er buiten het zwembad genoeg lol te beleven. Denk maar eens aan de speeltafel met water en zand. Hier zullen vele kinderen uren en uren zoet mee zijn. Ook een vorm waar een straal water uitspuit is een topper. Deze vorm kan van alles zijn, een boom, een stuk fruit of de vorm van een dier. Een waterpomp waarmee kinderen zelf water kunnen pompen behoort ook tot een van de populairdere toestellen. Actief bezig zijn met water blijft leuk.

Als je thuis met water aan de slag zou willen gaan en je hebt niet de beschikking over bovengenoemde spullen dan kies je heel simpel voor een gietertje en een emmertje. Ook daar valt volop waterpret mee te beleven. Een tuinslang is ook een goed alternatief op warme dagen. Eventueel een bal erbij en je eigengemaakte spel is een feit.